2013. prilis 4., cstrtk, 18:00

Kantharosz Gála – ismét segít a zene és a bor

A Győri Filharmonikus Zenekar és nyolc civil szervezet összefogásával 2013. április 4-én 18 órakor negyedik alkalommal lesz jótékonysági gálaest, koncert, borárverés Győrött a Richter Teremben.

A Kantharosz Civil Összefogás nevében 2013. április 4-én 18 órakor jótékonysági gálaestre és borárverésre kerül sor Győrben, a Richter-teremben. Páratlan élmény, kellemes társaság, csúcsborok, felemelő muzsika – így jellemezhető röviden a program. Ám mindezen túl a leginkább felemelő benne az, hogy aki részt vesz, és jól érzi magát, az tudja, hogy közben olyan gyermekek álmait váltja valóra, akik nélkülünk soha sem remélhettek volna komoly összegű támogatást.

Az összefogásnak épp ez az értelme: egy valóban nagy célt támogatni borászként, civilként, szponzorként, licitálóként rakva össze milliókat. Mert a Kantharosz Gála három év alatt 13 millió forinttal járult hozzá rászorulók mosolyához.

A Győri Filharmonikus Zenekar és nyolc civil szervezet összefogásával 2013. április 4-én 18 órakor, negyedik alkalommal lesz jótékonysági gálaest, koncert, borárverés Győrött a Richter-teremben. A zenekar felajánlása mellé az Európai Borlovagrend, az Arrabona Lions Club, az Első Győri Lions Club, a Patrónus Lionc Club, a Rotary Club Győr, a Rotary Club Győr Rába, a Rotary Klub Győrújbarát és az Első Győri Kiwanis Klub szerveződött arra, hogy példát mutat összefogásból, és segít a társadalom egyre nehezebb helyzetbe kerülő rétegein, elsősorban gyermekintézményeken. A programot a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum is segíti azzal, hogy a legtöbbet licitálónak egy Ország Lili nyomatot ajánl fel jutalmul.

A gálát Magyarország legnevesebb borászai támogatják. Kereskedelmi forgalomban nem kapható kincseiket, különlegességeiket ajánlják fel licitre, majd borkóstolót tartanak.  Az idén a közönség a Disznókő Pincészet (Tokaj), Hangyál Balázs (Pannonhalma), Juhász Károly (Vitavin Borászat Eger), a Mátra Hill, Takler Ferenc (Szekszárd, képünkön), Tiffán Ede (Villány) borait kóstolhatja majd meg a koncert és a borárverés után. Az idén is jelen lesz valami különlegességgel Barabás Attila, a Pannonhalmi Pálinkárium képviseletében. A világon elsőként állítottak elő egy olyan kollekciót, amelyben a szőlőből készíthető összes, azaz 12 párlatféleség megtalálható. A felajánlott tételekkel a licit révén segíthetnek a borászok, a pálinkárium a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesületének, a Fekete István Általános Iskolának, a "Mit tehetnék érted?" Autista Otthon Alapítványnak, a Győr Újvárosi Gyerekekért Alapítványnak. A legtöbbet licitáló a Városi Művészeti Múzeum értékes műalkotását, egy Ország Lili művet is nyerhet.

Az est fővédnöki tisztét Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város Polgármestere vállalta.

Közreműködők:

Az árverés vezetője Winkler Nóra, műsorvezető Fábián György, és a Győri Filharmonikus Zenekar, vezényel Berkes Kálmán Liszt-díjas művész.